Logo

eugenik.dk

Om race-hygiejne og IQ-forskning

Validate

Linda Gottfredson

Linda Susanne Gottfredson (født 24 June 1947) er professor udviklingspsykologi ved University of Delaware. For tiden sidder Linda Gottfredson i direktionen for International Society for the Study of Individual Differences (ISSID), International Society for Intelligence Research (ISIR), og i redaktionen af tidsskrifterne Intelligence, Learning and Individual Differences, og Society.

Gottfredsons raceforskning ved University of Delaware sponsoreres af Pioneer Fund, som støtter forskning hvis resultater og konklusioner viser at den hvide race er den sorte overlegen. Gottfredson er arg modstander af borgerretslovgivningen i USA fordi hun mener at den ikke tager højde for medfødte forskelle i evner mellem de forskellige racer.

Gottfredsons kontroversielle forskning og synspunkter er genstand for betydelige kontroverser, især hendes negative udtaleser om "public affirmative action" og hendes forsvar for bogen "The Bell Curve". Gottfredsson forfattede en kronik i Wall Street Journal under titlen "Mainstream Science on Intelligence" som forsvarede standpunkterne i "The Bell Curve". Kronikken blev underskrevet af 52 kolleger fra det eugeniske netværk. Siden har hun publiceret et stort antal artikler om race og intelligens, specielt i forbindelse med job-mæssige kvalifikationer.

I 1990 skrev Gottfredson sammen med J. Phillipe Rushton og Harry Weyher, daværende præsident for Pioneer Fund, et læserbrev til det britiske dagblad The Independent hvor de pegede på at “...regeringer, som ønsker 'effektive' reformer må lytte til forskere som siger at den sorte race er genetisk disponeret for lavere intelligens end andre racer".

Læs mere om Linda Gottfredson


Permalink