Logo

eugenik.dk

Om race-hygiejne og IQ-forskning

Validate

Den 28. august 2012

Opdateret: 10. november 2012

 • FORSKERforum lægger artiklen "UVVU udfordres af klage over Nyborg" på nettet.

 • I et læserbrev i Jyllands-Posten (PDF her) fortæller Jens Kvorning, Morten Kjeldgaard og Jens Mammen Jyllands-Postens forundrede læsere om den egentlige baggrund for Nyborgs rablende personangreb i kronikken den 23. august:

  Professor emeritus Helmuth Nyborg får i kronikken 23/8 "Gå til akademisk modangreb" spalteplads til grove personangreb på en række navngivne personer, deriblandt os.

  Realiteten i sagen er, at vi over for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) har meldt Nyborg for bl.a. plagiering, uretmæssig angivelse af forfatterrolle, vildledning og fortielse vedrørende anvendt metode og data samt vildledende fortolkning af egne resultater og konklusioner.

  Baggrunden er, at Nyborg i en artikel fra 2011 under sit eget navn har publiceret data, tekst, grafer og statistikker, som oprindeligt stammer fra Den Danske Forenings statistiker Ebbe Vig.

  Der er her tale om regulært bedrag af det videnskabelige samfund og offentligheden. Det er dét, UVVU skal tage stilling til, og det har ikke noget med venstreekstremisme at gøre. Så vidt vi er bekendt, har UVVU endnu ikke truffet sin afgørelse, men det er muligt, at Nyborg allerede har fået forelagt et udkast.

  Nyborgs ærinde er denne gang som tidligere at hvirvle støv op for at fremstille sig selv som offer for en venstreorienteret konspiration, der skal underminere hans "forskningsfrihed".

  Men det er naturligvis pinligt at blive grebet i at snyde, og det er, hvad Nyborg forsøger at bortlede opmærksomheden fra.

  Helmuth Nyborg kan have sine motiver til at gå ud i offentligheden med personangreb og sin sagsfremstilling.

  Men det kan undre, Jyllands-Posten stiller spalteplads til rådighed for angreb på navngivne personer samt et ministerielt nedsat fagligt udvalg og med en retorik, som heldigvis er ukendt i forskerverdenen.

  Det kan Jyllands-Postens læsere ikke være tjent med.


Permalink