Logo

eugenik.dk

Om race-hygiejne og IQ-forskning

Validate

Christoffer Brand

Christopher Richard Brand (født i Preston, England, 1 juni 1943) er en britisk psykolog, uddannet ved Oxford University.

Brand har erkendt at stå for det, som af hans modstandere kaldes videnskabelig racisme, men benævner sig selv med det pænere klingende ord "racerealist". Hans fastholden af at en forskel på de kognitive evner hos racerne kan bevises gennem IQ prøver, og hans ideer om arvelighed af intelligens og mentale evner har gjort ham til en kontroversiel figur.

Brands kontroversielle holdninger var forsidestof i 1996, da han blev citeret for at sige at "lav-IQ piger" skulle opfordres til at dyrke sex med "høj-IQ mænd", i stedet for deres sædvanlige "lav-IQ" partnere. Han udtalte endvidere, at intelligente afrikanske mænd burde have lov til at have flere koner. Brands respekt for kvinder er i det hele taget ikke særlig høj. Han mener, at kvinder er genetisk disponeret for svigagtig promiskuitet, et argument der bygger på at ca. 10% af de børn der fødes ikke er et biologisk barn til faderen i hjemmet.

I 1996 udgav Brandt bogen "The g Factor: General Intelligence and Its Implications". Dette førte til beskyldninger om videnskabelig racisme og sexisme, og hans forelæsninger ved University of Edinburgh blev blokeret af demonstranter fra "Anti-Nazi League of Edinburgh". Brands bog blev sidenhen trukket tilbage af udgiveren John Wiley & Sons. Den blev herefter udgivet gratis på Internet.

Christoffer Brand er selverklæret pædofil. Han mener ikke at mindreårige børn tager skade af sex med voksne, sålænge penis indføres intercruralt (mellem benene), og angriber samfundet for politisk korrekthed og det han kalder "pædohysteri".

Disse holdninger var indirekte årsag til hans afskedigelse fra Edinburgh University. I 1996 forsvarede Brand Nobelpristageren Daniel Carleton Gajdusek som var blevet sigtet for sexuel omgang med mindreårige. Brand skrev: "Akademiske studier og mine egne erfaringer (som kordreng der indimellem fik tilnærmelser fra ældre mænd), antyder at ikke-voldelig pædofili med børn over 12 ikke er skadelig så længe den pædofile og hans partner har en IQ over middel".

Brand blev fyret i 1997 fra sin lektorstilling ved Edinburgh University for at have vanæret universitetet med sine udtalelser om pædofili. Brand betragtede denne dom som et "medie orkestreret hysteri af politisk korrekthed".

Fra 2000 til 2004 var Brand konsulent i Woodhill Foundation, Baltimore, som betaler mødre som er afhængig af narkotika $200 for at lade sig sterilisere. Brand har om programmet udtalt at han håber programmet vil bringe virkelige fremskridt for den eugeniske sag.

Brand er nu aktiv skribent i to amerikanske tidskrifter for den ekstreme højrefløj: "American Renaissance" og "The Occidental Quaterly".

Læs mere om Christoffer Brand


Permalink