Logo

eugenik.dk

Om race-hygiejne og IQ-forskning

Validate

Den 15. juni 2010

Opdateret: 19. november 2012

Nyborg deltager i den Danske Forenings offentlige møde på Hovedbiblioteket i Århus om indvandring og demografi, hvor adjunkt, cand. mag. Morten Uhrskov Jensen holder oplæg med udgangspunkt i hans bog "Et Delt Folk".

Mødeindkaldelsen fra Den Danske Forenings tidskrift "Danskeren", 2010 nr. 2.

Mødeindkaldelsen fra Den Danske Forenings tidskrift "Danskeren", 2010 nr. 2.

Ved mødet skærpes Nyborgs interesse for den demografiske udvikling, en interesse, der senere resulterer i at Nyborg publicerer Den Danske Forenings "økonom og statistiker" J. Ebbe Vigs demografiske fremskrivninger under eget navn.

Mødet er her refereret i Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelses nyhedsbrev hvori står at læse:

»Til mødet var der ca. 30 tilhører. Udover DNSB-aktivisterne var det primært personer fra Vederfølner, der var tilstede, deriblandt Vederfølners formand, Lars Grønbæk Larsen. Mødets tema var indvandringen og forløb således, at der først var en halv times oplæg, hvorefter der var halvanden times „demokratisk debat“, som DDF's formand og aftenens ordstyrer, Thomas Kierstein, udtrykte det. Men allerede fra starten af var stilen for debatten lagt — og man må medgive formanden, at debatten var demokratisk. Der var nemlig plads til „uenigheder“ så længe man ville holde en sober tone — og i øvrigt kunne holde sig fra „racebiologiske teorier“.«

Nyborg ses her forlade Mølleparkens bibliotek efter mødet om demografi. Fotoet er taget af en ukendt fotograf, men optråde første gang i Researchkollektivet Redox' rapport om ORG-netværket.


Permalink