Logo

eugenik.dk

Om race-hygiejne og IQ-forskning

Validate

Den 18. oktober 2005

Opdateret: 17. december 2013

Nyborg henvender sig til Den Danske Forenings "økonom og statistiker" Jørn Ebbe Vig pr. email vedrørende hjælp til etablering af immigrantdata i forbindelse med en ansøgning med titlen "Immigration, Integration, Intelligence and the Hardy-Weinberg Equilibrium."

Vi kender dette brev, fordi Vig var så venlig at lægge det ud på sin blog InformationomDanmark (Vedlagt UVVU-sagen af 2011 som Bilag J.) I et blogindlæg med titlen Kan ikke forske skriver Vig om benovet om en "Forespørgsel fra professor dr. phil.", som skriver:

»Jeg har planer om at lave en oversigt over de reelle tal for indvandring og udbredelse i DK, gående tilbage ihvertfald til omkring CPR registerets begyndelse. Kan du hjælpe mig med at formulere den rette analytiske tilgang - set i forhold til hvad der rent faktisk findes (kan etableres) af talmæssigt grundlag ud fra Danmarks Statistik? Har du nogen ide om hvilke resourcer dette arbejde ville kræve?

Fint nok med en blog, og at du lægger svaret der. Det glæder mig, at andre tilsyneladende også er interesseret i korrekte informationer om immigration (såvel som om alle andre forhold).Jeg forbereder i øjeblikket en større ansøgning, som formentlig får titlen:Immigration, Integration, Intelligence and the Hardy-Weinberg Equilibrium.Til dette projekt skal jeg som udgangspunkt bruge korrekte data om antal DK indvandrere, hvor de kom fra, hvordan de har reproduceret sig (herunder nuværende antal, alder osv.), og deres øvrige leveomstændigheder (uddannelse, erhvervsstatus, indtjening, kriminalitet mv.), alt set i forhold til "gammeldanskere". Mit spørgsmål til dig går især på hvad den korrekte fremgangsmåde er for etablering af sådanne immigrantdata - givet foreliggende (eller etablerbare) oplysninger i Danmarks Statistik mv. Måske ville det være rationelt samtidigt at udvide projektet til Svenske og Norske forhold, om nogen herfra ville være interesseret i at deltage. Problemstillingen er formentlig fælles et godt stykke hen ad vejen.

vh Helmuth«

Efter det citerede lægger Vig en adskillige sider lang projektformulering, som Nyborg efter al sandsynlighed benytter til at søge penge hos Rockwoolfonden. Vig hører ikke fra Nyborg de næste par år, hvilket han senere ærgrer sig over i et par blogindlæg.

Datoen den 18. oktober 2005 oplyses af Vig i et blogindlæg af 13. juni 2007 (Bilag L til UVVU-sagen af 2011.)


Permalink